bg

Artikelen

24-07-2012: banken moeten meer focussen op duurzame renovatie

Banken moeten focus verleggen van nieuwbouw naar de financiering van duurzame renovaties.

 

Jasper van den Munckhof is programmaregisseur SEV en één van de sprekers tijdens de Nationale DUBO Dag die op 27 september 2012 in het WTC in Rotterdam gehouden wordt. Een van de thema's die Jasper gaat behandelen gaat over de vraag hoeveel een kantoor eigenlijk nog waard is. Jasper quote hierover:


"In een markt van utilitair gebouwde vierkante meters is leegstand waardedrukkend voor alle vierkante meters. Zaak dus om uniek gepositioneerd vastgoed te creëren dat zich onderscheidt van de eenheidsworst.

Bij deze herpositionering is verduurzaming een integraal onderdeel geworden. Als minimale vereiste of, als je het echt goed doet, als unique selling point. Rationeel zouden banken dus voornamelijk financiering moeten verlenen aan duurzame renovaties van bestaande gebouwen in plaats van leegstand creërende nieuwbouw.”


Hoe kijk jij tegen de quote van Jasper aan? Moeten banken hun focus gaan verleggen naar de financiering van duurzame renovaties in plaats van aan nieuwbouw? Voer met hem de discussie voorafgaand aan de Nationale DUBO dag en geef jouw mening.


Dicussieer mee via www.bouwprofs.net