bg

Artikelen

14-05-2012 KPMG: "Software voor duurzaamheidverslaglegging steeds professioneler"

KPMG: "Software voor duurzaamheidverslaglegging steeds professioneler"
Software die bedrijven en instellingen kunnen gebruiken om te rapporteren over hun duurzaamheidprestatie wordt steeds professioneler en gaat in het algemeen veel verder dan de richtlijnen zoals deze zijn opgesteld door de GRI, het Global Reporting Initiative, de internationale organisatie die richtlijnen voor duurzaamheidverslaglegging opstelt.

 

Uit onderzoek van KPMG blijkt dat de meeste softwarepakketten die op dit moment op de markt zijn voor duurzaamheidverslaglegging de door de GRI vereiste functionaliteiten bieden, zoals een jaarlijkse beoordeling van de CO2-uitstoot en de rapportering hierover. Meer dan de helft van de pakketten biedt bovendien specifieke functionaliteiten, zoals een analyse van de keten en de CO2-neutraliteit. Daarnaast bieden de pakketten de mogelijkheid om over diverse aspecten te rapporteren, zoals mensenrechten en productverantwoordelijkheid.

 

“Duurzaamheid is de afgelopen jaren voor veel organisaties een strategisch onderwerp geworden”, zegt Maurice op het Veld, partner bij KPMG IT Advisory. Op het Veld:”Het vertalen van de uitgangspunten in concrete acties blijft voor veel organisaties echter een uitdaging, net als het rapporteren hierover. Een belangrijke oorzaak is het gebrek aan gemeenschappelijke maatstaven en onderliggende IT systemen die betrouwbare informatie geven over de impact van duurzaamheidprogramma’s.

 

lees het volledige bericht op de website van KPMG.